Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
Bylinky ve zdraví a nemoci : Diskusní klub
V?e, co jste chtěli vědět o bylinkách, ale báli jste se zeptat
The fastest message board....ever.
Jdi na stránku:  Předchozí123
Aktuální stránka:3 z 3
na tlak, nizky i vysoky, bude asi ostavnena cervena repa
Autor: tracht (---.cust.avonet.cz)
Datum: 26 October, 2014 16:20

+ mrkev : [www.zstyl.cz]

Láska v očích

Re: Jaké bylinky?
Autor: l (---.horalnet.net)
Datum: 24 February, 2016 18:52

Stanislav korbel II. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zahlenění je následek nadměrného pití mléka a
> nadměrné konzumace koncentrovaných ?krobových
> výrobků jako chleba, rý?e a obilovin.
>
>
> Kravské mléko je potravina, která vytváří nejvíce
> hlenů. Obsah kaseinu v kravském mléce je velice
> vysoký, asi o 300% vy??í ne? v mléce mateřském.
> (Kasein je vedlej?í mléčný produkt, který se
> pou?ívá např. k výrobě lepidla na dřevo.) Kasein
> přispívá mimo jiné k zahlenění u dětí i dospělých,
> kteří pijí velké mno?ství mléka. Kravské mléko
> vede mimoto k chorobám z nachlazení kapáním z
> nosu, k chorobám krčních a nosních mandlí, stejně
> jako k průdu?kovým potí?ím.
>
> Příli?ná tvorba hlenů v těle, jako následek
> konzumace velkého mno?ství kravského mléka, se
> netýká jen mladých lidí. U dospělých je tento
> účinek vět?inou je?tě hor?í. S přibývajícím věkem
> je tělesná odolnost men?í ne? u mladé generace.
>
> Jestli?e chcete pít mléko (co? vám
> nedoporučuji), pak existuje jedno mléko, které je
> lidským za?ívacím ústrojím lépe sná?eno ne?
> kravské mléko. Je to syrové kozí mléko.
>
> Syrové kozí mléko není skoro vůbec
> hlenotvorné. Jestli?e dojde k zahlenění po kozím
> mléce, je to obyčejně zapříčiněno přede?lou
> konzumací vět?ího mno?ství ?krobových a cukrových
> produktů, ne v?ak kozím mlékem. Toto mléko se musí
> pít syrové, nesmí se ohřát na vy??í teplotu ne? 48
> °C a nesmí se pasterizovat.
>
> Děti, které neustále trpěly chorobami z
> nachlazení, se staly zdravěj?ími a silněj?ími,
> jestli?e se mléko nahradilo syrovou karotkovou
> ??ávou nebo jinými ??ávami. Jejich nachlazení
> zmizela.
>
> Dospělí, kteří trpěli astmatem, sennou rýmou nebo
> jinými stavy zahlenění, reagovali okam?itě na
> vynechání mléka z jejich vý?ivy, a to hlavně v tom
> případě, jestli?e byly vynechány i ?krobové
> výrobky. Existuje reklama, ?e mléko je nutnou
> součástí lidské vý?ivy. Jestli?e některý
> zdravotník jeho pití doporučuje, je to známka
> neznalosti zákonů fyziologie vý?ivy a známka
> nepochopení základní příčiny nadměrného zahlenění
> organizmu.
>
> Jestli?e sníme dvakrát denně mezi
> jednotlivými jídly půl kávové l?ičky jemně, na
> ka?ičku nastrouhaného, nevymačkaného křenu (s
> přidáním citrónové ??ávy ihned po nastrouhání),
> pomů?e nám odstranit hleny z vedlej?ích nosních
> dutin a jiných částí těla bez po?kození sliznice.
> Je to tedy rozpou?těcí a čisticí prostředek při
> abnormálním zahlenění těla.
>
> Podle na?ich zku?eností opatrně pou?itý křen
> smíchaný s citrónovou ??ávou nedrá?dí ani ledviny,
> ani močový měchýř, ani sliznice za?ívacího
> ústrojí.
>
> Nehledě na hodnotu éterických silicí při
> rozpou?tění hlenů, je křenová ka?ička dobrým
> močopudným prostředkem, zvlá?tě u?itečným při
> vodnatelnosti.
>
> Křenová ka?ička by měla být v?dy čerstvě
> připravená a neměla by být pou?ita, jestli?e je
> star?í ne? týden. Musí se uschovávat. V chladnu, v
> uzavřené nádobě. Její účinek se zvý?í, jestli?e se
> před pou?itím nechá ohřát na pokojovou teplotu.
>
> Rybíz - nejčastěj?í druh je červený, bílý a černý.
> Obsahuje asi 80% vody a je bohatý na draslík.
> Obsah sacharidu činí u červeného 11%, u bílého 13%
> a u černého téměř 19%. Červený má mnohem vět?í
> obsah kyselin. V?echny druhy jsou v?ak u?itečné,
> proto?e povzbuzují činnost různých ?láz. Čerstvá
> ??áva z rybízu je dobrá pro ledviny a při různých
> zánětech v těle. Mimoto pomáhá likvidovat
> zahlenění za?ívacího ústrojí.
> Vařením, a to předev?ím s cukrem, se ztrácí jeho
> u?itečné vlastnosti. Jestli?e ho pou?ijeme ve
> formě ?elé nebo marmelády spolu s koncentrovanými
> sacharidy nebo ?krobovými výrobky, je silně
> kyselinotvorný.
>
>
> Dr. Norman W. Walker



Re: Jaké bylinky?
Autor: Jarka (---.net.comel.cz)
Datum: 12 February, 2017 19:10

Někde jsem četla, ?e je dobrý rozmarýn... Kamarádka si ho doma i pěstuje a krom jídla si z něj dělá čaj- co jsem tak pátrala, tak by nemělo být tě?ké ho pěstovat. Srdíčka

Jdi na stránku:  Předchozí123
Aktuální stránka:3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Formát textu:
barva , pozadí: , velikost:
 

Smajlíky:   
Nápověda, tipy