Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
Bylinky ve zdraví a nemoci : Diskusní klub
V?e, co jste chtěli vědět o bylinkách, ale báli jste se zeptat
The fastest message board....ever.
LAPACHO-príprava sirupu :-)
Autor: katy (---.dsl.nextra.sk)
Datum: 18 November, 2006 19:35

Dobrý večer Úsměv

Táto stránka ma veľmi zaujala a chcela by som Vás poprosi? o radu ako by som si doma vyrobila sirup z "čaju" Lapacho /samozrejme ak to ide/ koľko kôry, vody a cukru treba pou?i? a ako by sa mal potom u?íva?, ako dlho skladova? a pod. Veľmi pekne ďakujem za ka?dú radu, ?elám pekný zbytok dňa s pozdravom katy SR


Lapacho

- liečivý čaj Inkov - rastie v Ju?nej Amerike ako strom, ktorého kvety lákajú hmyz a chytajú ho do svojich pascí. ?ivočí?ne bielkoviny sú pre ne nevyhnutné. Podľa vyjadrenia ?pičkových botanikov, chemikov a lekárov ide o najliečivej?iu rastlinu na svete. Obsahuje stopové prvky: bróm, stroncium, bárium, isté mno?stvo xilidínu a lapacholu, ktorý účinkuje ako silné antibiotikum. Predpokladá sa, ?e účinkuje na ľudské bunky lúčmi Alfa. ?iadne kontraindikácie sa dodnes nepoznajú. Výluh kôry sa pije na podporu imunitného systému, pri liečení v?etkých druhov rakoviny, zní?enie toxických vplyvov chemoterapie, infekčných chorôb a viróz, pri anémii, cukrovke, zápale ?alúdka, čriev močového mechúra, stabilizácii funkcie pečene, ?lčníka a potných ?liaz, zní?enie vysokého tlaku, odstránenie nespavosti, zápale predu?iek, pľúcnych exémoch, Bercových vredoch, kŕčových ?ilách, paradentóze, krvácaní a vonkaj?ích ranách, paralýze viečok a svalstva, malárii a Hodgkinsovej chorobe.

Príprava: na 1l vriacej vody - 1 polievkovú ly?icu čaju, necha? 5 min. vari?, potom 20 min. lúhova?, v skle, porceláne alebo nereze. Nie hliník!

Terapeutické účinky: pi? letné, 3 ?álky denne medzi jedlom, nesladi?.

Chronické ochorenia: pi? po dobu 4 tý?dňov, potreba asi 300 g čaju. Podľa zdravotného stavu, po mesiaci kúru zopakova?.

Prevencia: postačí 1 ?álka denne, mô?e sa prisladi?, pi? studený alebo horúci.

Re: LAPACHO-príprava sirupu :-)
Autor: katy (---.dsl.nextra.sk)
Datum: 20 November, 2006 16:53

Prosím, naozaj mi nikto nevie poradi??

Re: LAPACHO-príprava sirupu :-)
Autor: maya (---.eurotel.cz)
Datum: 4 January, 2007 11:56

Ahoj katy, zkusila bych ho udělat jako ostatní sirupy - pampeli?kový, jitrocelový, mateřídou?kový, sedmikráskový apod. Zkus tedy: 4 hrsti kůry čaje, 1 l vody, 1 kg pískového cukru, 1 citron, 1 pomeranč a citrónovou ??ávu z 1 citronu. Kůru bys měla dle mého názoru svařit ve vodě, nechat 24 hodin stát. Druhý den v?e opět svařit, poté scedit, přidat cukr, plátky citrónu a pomeranče bez pecek (je to kvůli lep?í konzervaci, lze nahradit kyselinou citrónovou) a ??ávu z citrónu. A pak v?e opět přivede? k varu a nechá? vychladnout, několikrát tento postup opakuj, dokud směs nezhosutne. Je?tě je mo?né to vařit a vařit, a? to zhoustne, ale patrně ubývají účinné látky, tak?e bys musela mít na vařiči ni??í teplotu (jdou obě varianty). A? bude? mít svůj sirup lapacho, naplň jej do men?ích lahviček, třeba od přesnídávek nebo Kubíků, a pokud to půjde obra? je vzhůru. Sterilizace není nutná. Jakmile sirup otevře?, měl by vydr?et jako med, ale v případě lapacho opravdu nevím. Jitrocelový skladuju po otevření v lednici, sedmikráskový ne... Musí? to zkusit a třeba ze začátku jen z poloviční dávky. Dr?ím palce. Napi?,jak to dopadlo, jsem zvědavá, proto?e tyhle "dobroty" také ráda vyrábím. Mrknutí - s úsměvem Maya
www.kartarka-lecitel.mysteria.cz

Re: LAPACHO-príprava sirupu :-)
Autor: katy (---.dsl.nextra.sk)
Datum: 17 January, 2007 13:32

Maya - ďakujem za recept a idem na to. Potom dám vedie? ako sa to podarilo

Re: LAPACHO-príprava sirupu :-)
Autor: katy (---.dsl.nextra.sk)
Datum: 18 January, 2007 17:58

Ahoj, Maya-sirup sa mi vydaril je výborný len teraz neviem ako ho u?íva? - 3x denne malú ly?ičku? lebo je to zrejme dos? silné, nie?



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Formát textu:
barva , pozadí: , velikost:
 

Smajlíky:   
Nápověda, tipy