Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
Bylinky ve zdraví a nemoci : Diskusní klub
V?e, co jste chtěli vědět o bylinkách, ale báli jste se zeptat
The fastest message board....ever.
Likér z máty peprné
Autor: Lucie (---.dkm.cz)
Datum: 13 June, 2005 11:56

Dobrý den,
po nalo?ení byliny 3 týdny v 0,7 l alkoholu mám přidat 200 g "zčeřeného cukru". Přiznám se, ?e mé kuchařské dovednosti nejsou a? takové a nevím, jak takový cukr připravit? Prosím poraďte,děkuji velmi za odpověď. Přeji pěkný denÚsměv

Re: Likér z máty peprné
Autor: Jagea (---.connection.cz)
Datum: 4 August, 2005 20:44

Prostě jen cukr rozpus? v teplej?í vodě,já to dělám při výrobě tohotu likéru také tak.Významu spojení zčeřený cukr také nerozumím. Úsměv

Re: Likér z máty peprné
Autor: Elizabeth (---.198.broadband2.iol.cz)
Datum: 9 May, 2006 10:24

Zdravím, sice to sem nepatří, ale potřebovala bych vědět jednu maličkost:
Dělala jsem pampeli?kovéj med, ale byl v tekutěj?ím stavu, ne? ty co jsou obchodech. Nevíte co mám přidat, aby měl normální konzistenci? Díky moc a přeji hezký den :-)

Re: Likér z máty peprné
Autor: Renka (---.osu.cz)
Datum: 9 May, 2006 20:25

Tekutěj?í med ničemu nevadí (pokud ho nema?e? na chleba:), mně se stalo, ?e mi med zkrystalizoval do malých krystalků a k jídlu teda moc nebyl.. Mo?ná by stačilo déle povařit nebo přidat cukr..? Hodně zdaru:) A netu?í? náhodou, jestli se dá med dělat i z něčeho jiného, ne? jen z pampeli?ek, podběle a bezu? Díky moc!!! Úsměv

Re: Likér z máty peprné
Autor: Elizabeth (---.198.broadband2.iol.cz)
Datum: 9 May, 2006 21:27

no, mě ten tekutej taky nevadí, ale brácha si dělá srandu, ?e prej jestli se toho medu mů?e napít a podobný kecy :-) taky jsem si myslela, ?e je to cukrem nebo delkou varu, ale dneska, kdy? jsem ho vytáhla z ledničky, byl u? docela tuhej...tak to bude asi tou ledničkou :-)
z čeho jinýho se dá dělat nevím...s bylinkama teprve "začínám" Úsměv
kdybys na něco při?la, dej prosím vědět Mrknutí - s úsměvem

Re: Likér z máty peprné
Autor: Elizabeth (---.198.broadband2.iol.cz)
Datum: 9 May, 2006 22:06

jinak je med akátovej, slunečnicovej, lipovej, pohankovej....ale to dělaj včely, myslím Úsměv nevím, jestli to jde udělat jako ten pampeli?kovej

Re: Medy,??ávy,likéry
Autor: Hela (81.19.33.---)
Datum: 13 June, 2006 17:10

Med,nebo taky ??ávu lze udělat téměř z jakékoliv rostliny,pokud není jedovatá.Výborná je třeba ??áva z kopřiv.V podstatě se dělá podobně,jako pampeli?kový med.Louhovat v převařené vodě rostliny 24 hod,scedit,/přes látku/,přidat cukr,citron,nebo kyselinu citronovou/jen po tro?kách,aby se to nepřekyselilo/,znovu povařit a opatrně /aby nepraskly/ nalít do lahví a studenou ??ávu zazátkovat.
Já je?tě navrch naliji na studenou ??ávu tro?ku rumu,aby se to nekazilo.
Pokud chci likér,přidám alkohol-dávám rum,nebo slivovici-podle chuti.
Fantazii se meze nekladou. Mu?e se také dávat víc bylinek do jedné várky.Jen se musí dát pozor,které bylinky se dopľňují a které se k sobě nehodí.Ale na to je docela dost literatury.

Re: Likér z máty peprné
Autor: Elizabeth (---.198.broadband2.iol.cz)
Datum: 14 June, 2006 21:28

ale sladit čaj si tou ??ávou z kopřiv asi nemů?u, co ? Úsměv

Re: Med z podbělu
Autor: Monika Fojtíčková (---.karneval.cz)
Datum: 4 April, 2007 21:21

Monika napsal(a):nezná někdo recept na med z podbělu,děkuji

-------------------------------------------------------
> Tekutěj?í med ničemu nevadí (pokud ho nema?e? na
> chleba:), mně se stalo, ?e mi med zkrystalizoval
> do malých krystalků a k jídlu teda moc nebyl..
> Mo?ná by stačilo déle povařit nebo přidat cukr..?
> Hodně zdaru:) A netu?í? náhodou, jestli se dá med
> dělat i z něčeho jiného, ne? jen z pampeli?ek,
> podběle a bezu? Díky moc!!!



Re: Med z podbělu
Autor: Monika Fojtíčková (---.karneval.cz)
Datum: 4 April, 2007 21:22

Monika napsal(a):nezná někdo recept na med z podbělu,děkuji

-------------------------------------------------------
> Tekutěj?í med ničemu nevadí (pokud ho nema?e? na
> chleba:), mně se stalo, ?e mi med zkrystalizoval
> do malých krystalků a k jídlu teda moc nebyl..
> Mo?ná by stačilo déle povařit nebo přidat cukr..?
> Hodně zdaru:) A netu?í? náhodou, jestli se dá med
> dělat i z něčeho jiného, ne? jen z pampeli?ek,
> podběle a bezu? Díky moc!!!



Re: Likér z máty peprné
Autor: hana (---.unet.cz)
Datum: 15 May, 2007 12:03

Stejně jako z pampeli?ek lze dělat med/sirup ze sedmikrásek. Úsměv

Re: Likér z máty peprné
Autor: babička (---.wms.cz)
Datum: 12 June, 2007 22:48

zkuste udělat z cukru karamel a ten teprve přidat. med je tmav?í ,hust?í ,zdravěj?í a má i lep?í chu? ... babča



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Formát textu:
barva , pozadí: , velikost:
 

Smajlíky:   
Nápověda, tipy