Bylinky ve zdraví a nemoci : Diskusní klub
Vše, co jste chtěli vědět o bylinkách, ale báli jste se zeptat
The fastest message board....ever.
Jdi na stránku:  Předchozí123
Aktuální stránka:3 z 3
na tlak, nizky i vysoky, bude asi ostavnena cervena repa
Autor: tracht (---.cust.avonet.cz)
Datum: 26 October, 2014 16:20

+ mrkev : [www.zstyl.cz]

Láska v očích

Re: Jaké bylinky?
Autor: l (---.horalnet.net)
Datum: 24 February, 2016 18:52

Stanislav korbel II. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zahlenění je následek nadměrného pití mléka a
> nadměrné konzumace koncentrovaných škrobových
> výrobků jako chleba, rýže a obilovin.
>
>
> Kravské mléko je potravina, která vytváří nejvíce
> hlenů. Obsah kaseinu v kravském mléce je velice
> vysoký, asi o 300% vyšší než v mléce mateřském.
> (Kasein je vedlejší mléčný produkt, který se
> používá např. k výrobě lepidla na dřevo.) Kasein
> přispívá mimo jiné k zahlenění u dětí i dospělých,
> kteří pijí velké množství mléka. Kravské mléko
> vede mimoto k chorobám z nachlazení kapáním z
> nosu, k chorobám krčních a nosních mandlí, stejně
> jako k průduškovým potížím.
>
> Přílišná tvorba hlenů v těle, jako následek
> konzumace velkého množství kravského mléka, se
> netýká jen mladých lidí. U dospělých je tento
> účinek většinou ještě horší. S přibývajícím věkem
> je tělesná odolnost menší než u mladé generace.
>
> Jestliže chcete pít mléko (což vám
> nedoporučuji), pak existuje jedno mléko, které je
> lidským zažívacím ústrojím lépe snášeno než
> kravské mléko. Je to syrové kozí mléko.
>
> Syrové kozí mléko není skoro vůbec
> hlenotvorné. Jestliže dojde k zahlenění po kozím
> mléce, je to obyčejně zapříčiněno předešlou
> konzumací většího množství škrobových a cukrových
> produktů, ne však kozím mlékem. Toto mléko se musí
> pít syrové, nesmí se ohřát na vyšší teplotu než 48
> °C a nesmí se pasterizovat.
>
> Děti, které neustále trpěly chorobami z
> nachlazení, se staly zdravějšími a silnějšími,
> jestliže se mléko nahradilo syrovou karotkovou
> šťávou nebo jinými šťávami. Jejich nachlazení
> zmizela.
>
> Dospělí, kteří trpěli astmatem, sennou rýmou nebo
> jinými stavy zahlenění, reagovali okamžitě na
> vynechání mléka z jejich výživy, a to hlavně v tom
> případě, jestliže byly vynechány i škrobové
> výrobky. Existuje reklama, že mléko je nutnou
> součástí lidské výživy. Jestliže některý
> zdravotník jeho pití doporučuje, je to známka
> neznalosti zákonů fyziologie výživy a známka
> nepochopení základní příčiny nadměrného zahlenění
> organizmu.
>
> Jestliže sníme dvakrát denně mezi
> jednotlivými jídly půl kávové lžičky jemně, na
> kašičku nastrouhaného, nevymačkaného křenu (s
> přidáním citrónové šťávy ihned po nastrouhání),
> pomůže nám odstranit hleny z vedlejších nosních
> dutin a jiných částí těla bez poškození sliznice.
> Je to tedy rozpouštěcí a čisticí prostředek při
> abnormálním zahlenění těla.
>
> Podle našich zkušeností opatrně použitý křen
> smíchaný s citrónovou šťávou nedráždí ani ledviny,
> ani močový měchýř, ani sliznice zažívacího
> ústrojí.
>
> Nehledě na hodnotu éterických silicí při
> rozpouštění hlenů, je křenová kašička dobrým
> močopudným prostředkem, zvláště užitečným při
> vodnatelnosti.
>
> Křenová kašička by měla být vždy čerstvě
> připravená a neměla by být použita, jestliže je
> starší než týden. Musí se uschovávat. V chladnu, v
> uzavřené nádobě. Její účinek se zvýší, jestliže se
> před použitím nechá ohřát na pokojovou teplotu.
>
> Rybíz - nejčastější druh je červený, bílý a černý.
> Obsahuje asi 80% vody a je bohatý na draslík.
> Obsah sacharidu činí u červeného 11%, u bílého 13%
> a u černého téměř 19%. Červený má mnohem větší
> obsah kyselin. Všechny druhy jsou však užitečné,
> protože povzbuzují činnost různých žláz. Čerstvá
> šťáva z rybízu je dobrá pro ledviny a při různých
> zánětech v těle. Mimoto pomáhá likvidovat
> zahlenění zažívacího ústrojí.
> Vařením, a to především s cukrem, se ztrácí jeho
> užitečné vlastnosti. Jestliže ho použijeme ve
> formě želé nebo marmelády spolu s koncentrovanými
> sacharidy nebo škrobovými výrobky, je silně
> kyselinotvorný.
>
>
> Dr. Norman W. Walker



Re: Jaké bylinky?
Autor: Jarka (---.net.comel.cz)
Datum: 12 February, 2017 19:10

Někde jsem četla, že je dobrý rozmarýn... Kamarádka si ho doma i pěstuje a krom jídla si z něj dělá čaj- co jsem tak pátrala, tak by nemělo být těžké ho pěstovat. Srdíčka

Jdi na stránku:  Předchozí123
Aktuální stránka:3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Formát textu:
barva , pozadí: , velikost:
 

Smajlíky:   
Nápověda, tipy